Wthink
Vi må tænke i nye løsninger for at forbedre danskernes søvnproblemer
Dårlig søvnkvalitet er et stigende problem. God søvnkvalitet er nemlig afgørende for, at vi mennesker trives, og kan gøre alle de ting, vi gerne vil, mens søvnproblemer øger risikoen for mistrivsel og psykisk sygdom, såvel som fysisk sygdom. Alligevel viser undersøgelser, at vi inden for de seneste 20 år er begyndt at sove mindre. Det kan skyldes mange ting, men det er sandsynligt, at det er en konsekvens af de mange digitale muligheder i vores moderne informationssamfund, samt forventningen om at vi er ’på’ døgnet rundt. Men i virkeligheden er det søvnen, der gør os i stand til at yde vores maksimale i de vågne timer. Og det er altså lige så afgørende, for at vi trives og har det godt, som sund kost og motion.
Idéen til Wbalance kom efter, at jeg selv havde haft problemer med dårlig og for lidt søvn. Det var særligt i perioder, hvor det var forventet, at jeg skulle præstere. I samme periode døjede familie og venner også jævnligt med søvnproblemer samt stress. Da begyndte jeg at dykke ned i området og fandt ud af, at flere markedsanalyser underbyggede mine observationer. De viste, at mere end 45 pct af alle voksne danskere har problemer med søvnen i varierende grad, og at problemet var stigende. Dette er uanset om det skyldes natarbejde, manglende træthed, tankemylder, stress m.m. I Danmark findes der kun et begrænset udvalg af produkter, som stimulerer søvnen, sammenlignet med produkter som f.eks. energidrikke der skal hæmme træthed og søvnbehov. Derfor begyndte jeg i 2020 at undersøge produkterne på markedet ift. indhold, pris, effekt og markedsføring. Jeg vurderede hurtigt, at der manglede et alternativ til kosttilskudstabletter og energidrikke på det danske marked, og det var så starten på Wbalance…
LAURA WARMING, STIFTER OG PRODUKTUDVIKLER
Laura Warming
Laura har kandidat ved Aarhus Universitet i Molekylær Ernæring og Fødevareteknologi plus specialiseret træning og uddannelse i discipliner inden for forbrugeradfærd, funktionelle fødevarer og produktudvikling i fødevareindustrien. De sidste 3 år har hun arbejdet som specialist inden for udvikling og optimering af drikke- og fødevarer.
Mads Clemmensen
Mads har en kandidat ved Aarhus Universitet. Han har mere end 15+ års erfaring med markedsanalyser og forbrugerundersøgelser og senere med rekruttering til den europæiske fødevareindustri. Han har også har arbejdet med projekter vedr. forretningsudvikling på det internationale marked.
Interview med Laura Warming til Food & Bio Cluster Denmark
“Vi har mødt Laura Warming fra Wbalance og fået en snak om, hvad hun får ud af sit medlemskab i Food & Bio Cluster Denmark. Laura har udviklet en funktionel drik, der med en let og frisk smag af kirsebær, kamille og æble hjælper til en forbedret søvn. Laura har både fået støtte igennem Future Food & Bioresource Innovation til udvikling af drikken, og været en del af Inkubatoren i Agro Food Park. Se med, og hør mere om, hvordan Laura fik ideen til Wbalance, hvad støtten fra Future Food & Bioresource har betydet, og lidt om, hvad hun har fået ud af at være en del af Food & Bio Cluster Denmark og Inkubatoren i Aarhus.”
Laura Warming
Laura har kandidat ved Aarhus Universitet i Molekylær Ernæring og Fødevareteknologi plus specialiseret træning og uddannelse i discipliner inden for forbrugeradfærd, funktionelle fødevarer og produktudvikling i fødevareindustrien. De sidste 3 år har hun arbejdet som specialist inden for udvikling og optimering af drikke- og fødevarer.
Mads Clemmensen
Mads har en kandidat ved Aarhus Universitet. Han har mere end 15+ års erfaring med markedsanalyser og forbrugerundersøgelser og senere med rekruttering til den europæiske fødevareindustri. Han har også har arbejdet med projekter vedr. forretningsudvikling på det internationale marked.
Interview med Laura Warming til Food & Bio Cluster Denmark
“Vi har mødt Laura Warming fra Wbalance og fået en snak om, hvad hun får ud af sit medlemskab i Food & Bio Cluster Denmark. Laura har udviklet en funktionel drik, der med en let og frisk smag af kirsebær, kamille og æble hjælper til en forbedret søvn. Laura har både fået støtte igennem Future Food & Bioresource Innovation til udvikling af drikken, og været en del af Inkubatoren i Agro Food Park. Se med, og hør mere om, hvordan Laura fik ideen til Wbalance, hvad støtten fra Future Food & Bioresource har betydet, og lidt om, hvad hun har fået ud af at være en del af Food & Bio Cluster Denmark og Inkubatoren i Aarhus.”