Wthink

Vi må tænke i nye løsninger for at forbedre danskernes søvnproblemer

Dårlig søvnkvalitet er et stigende problem. God søvnkvalitet er nemlig afgørende for, at vi mennesker trives, og kan gøre alle de ting, vi gerne vil, mens søvnproblemer øger risikoen for mistrivsel og psykisk sygdom, såvel som fysisk sygdom. Alligevel viser undersøgelser, at vi inden for de seneste 20 år er begyndt at sove mindre. Det kan skyldes mange ting, men det er sandsynligt, at det er en konsekvens af de mange digitale muligheder i vores moderne informationssamfund, samt forventningen om at vi er ’på’ døgnet rundt. Men i virkeligheden er det søvnen, der gør os i stand til at yde vores maksimale i de vågne timer. Og det er altså lige så afgørende, for at vi trives og har det godt, som sund kost og motion.

Idéen til Wbalance kom efter, at jeg selv havde haft problemer med dårlig og for lidt søvn. Det var særligt i perioder, hvor det var forventet, at jeg skulle præstere. I samme periode døjede familie og venner også jævnligt med søvnproblemer samt stress. Da begyndte jeg at dykke ned i området og fandt ud af, at flere markedsanalyser underbyggede mine observationer. De viste, at mere end 45 pct af alle voksne danskere har problemer med søvnen i varierende grad, og at problemet var stigende. Dette er uanset om det skyldes natarbejde, manglende træthed, tankemylder, stress m.m. I Danmark findes der kun et begrænset udvalg af produkter, som stimulerer søvnen, sammenlignet med produkter som f.eks. energidrikke der skal hæmme træthed og søvnbehov. Derfor begyndte jeg i 2020 at undersøge produkterne på markedet ift. indhold, pris, effekt og markedsføring. Jeg vurderede hurtigt, at der manglede et alternativ til kosttilskudstabletter og energidrikke på det danske marked, og det var så starten på Wbalance…

LAURA WARMING, STIFTER OG PRODUKTUDVIKLER

Laura Warming

Laura Warming

Stifter og Produktudvikler

Laura har kandidat ved Aarhus Universitet i Molekylær Ernæring og Fødevareteknologi plus specialiseret træning og uddannelse i discipliner inden for forbrugeradfærd, funktionelle fødevarer og produktudvikling i fødevareindustrien. De sidste 3 år har hun arbejdet som specialist inden for udvikling og optimering af drikke- og fødevarer.

Mads Clemmensen

Mads Clemmensen

Salgschef

Mads har en kandidat ved Aarhus Universitet. Han har mere end 15+ års erfaring med markedsanalyser og forbrugerundersøgelser og senere med rekruttering til den europæiske fødevareindustri. Han har også har arbejdet med projekter vedr. forretningsudvikling på det internationale marked.

Interview med Laura Warming til Food & Bio Cluster Denmark

“Vi har mødt Laura Warming fra Wbalance og fået en snak om, hvad hun får ud af sit medlemskab i Food & Bio Cluster Denmark. Laura har udviklet en funktionel drik, der med en let og frisk smag af kirsebær, kamille og æble hjælper til en forbedret søvn. Laura har både fået støtte igennem Future Food & Bioresource Innovation til udvikling af drikken, og været en del af Inkubatoren i Agro Food Park. Se med, og hør mere om, hvordan Laura fik ideen til Wbalance, hvad støtten fra Future Food & Bioresource har betydet, og lidt om, hvad hun har fået ud af at være en del af Food & Bio Cluster Denmark og Inkubatoren i Aarhus.”

Laura Warming

Laura Warming

Stifter og Produktudvikler

Laura har kandidat ved Aarhus Universitet i Molekylær Ernæring og Fødevareteknologi plus specialiseret træning og uddannelse i discipliner inden for forbrugeradfærd, funktionelle fødevarer og produktudvikling i fødevareindustrien. De sidste 3 år har hun arbejdet som specialist inden for udvikling og optimering af drikke- og fødevarer.

Mads Clemmensen

Mads Clemmensen

Salgschef

Mads har en kandidat ved Aarhus Universitet. Han har mere end 15+ års erfaring med markedsanalyser og forbrugerundersøgelser og senere med rekruttering til den europæiske fødevareindustri. Han har også har arbejdet med projekter vedr. forretningsudvikling på det internationale marked.

Interview med Laura Warming til Food & Bio Cluster Denmark

“Vi har mødt Laura Warming fra Wbalance og fået en snak om, hvad hun får ud af sit medlemskab i Food & Bio Cluster Denmark. Laura har udviklet en funktionel drik, der med en let og frisk smag af kirsebær, kamille og æble hjælper til en forbedret søvn. Laura har både fået støtte igennem Future Food & Bioresource Innovation til udvikling af drikken, og været en del af Inkubatoren i Agro Food Park. Se med, og hør mere om, hvordan Laura fik ideen til Wbalance, hvad støtten fra Future Food & Bioresource har betydet, og lidt om, hvad hun har fået ud af at være en del af Food & Bio Cluster Denmark og Inkubatoren i Aarhus.”

Det smager skønt og jeg kan godt lide at det er et naturligt produkt. Det giver en følelse af at gøre noget godt for sig selv. Jeg har drukket en halv flaske (næsten) hver aften de sidste par uger og føler jeg kan mærke en ro i kroppen 30-60 minutter efter. Om det 100% er produktet eller en blanding af det og tanken om, at nu har man gjort noget aktivt for at slappe af er svært at sige. Men syntes det har et OK prisniveau til at det er værd at fortsætte.

Som studerende med mange eksamener, elsker jeg dette produkt. Jeg benytter Wbalance no. 1 i pressede perioder. Det giver mig mulighed for at slippe alle tankerne om aftenen og giver mig en god og dyb nattesøvn, selv i pressede perioder.

God og afdæmpede smag. Drikker altid 1/2 flaske, når jeg kommer hjem fra arbejde om aftenen. Det giver mig ro. Jeg har lettere ved at falde til ro og sove. Nyder den kold.

Jeg kan kun anbefale Wbalance. Ud over at jeg faktisk synes, at det smager virkelig godt, har jeg sovet dybere eller tungere, om man vil, og følt mig mere veludhvilet og frisk når jeg har drukket det.

Kan kun anbefale Wbalance
Det har givet mig en dybere søvn hvorefter jeg føler mig mere udhvilet. Har lige holdt en måneds pause for at teste virkningen. Det har givet mig søvnløse nætter med mange og lange vågne perioder. Har lige bestilt en ny portion.

Nøj, hvor skal jeg sove godt i nat Vidunderligt med et naturligt alternativ, til den gode søvn. Godt tænkt at blande sure kirsebær med melisse og kamille.